چرا از دیمر معمولی نمی توان برای کنترل روشنایی لامپ LED استفاده کرد

آموزش ساخت و تعمیر مدار الکترونیکی پمپ هوای آکواریوم

بسیای از همراهان مدارهای الکترونیکی از ما می پرسند که چرا از دیمر معمولی نمی توان برای کنترل روشنایی لامپ LED استفاده کرد در این مقاله کوتاه می خواهیم علت این مورد را بررسی کنیم با ما همراه باشید.

 

چرا از دیمر معمولی نمی توان برای کنترل روشنایی لامپ LED استفاده کرد

دیمرهای معمولی موجود در بازار تنها کاری که انجام می دهند کم و زیاد کردن ولتاژ در خروجی است و این موضوع در مورد مصرف کننده های مقاومتی مثل انواع موتورها ، لامپ های رشته ای ، المنتها و امثال این موارد ، تاثیر گذار است و با کاهش ولتاژ توسط این نوع دیمرها و ثابت بودن مقاومت مدار (موتور ، لامپ رشته ای و …) ، توان مصرفی کم می شود در نتیجه دور موتور ، شدت روشنایی و … کاهش می یابد. اما از این دیمرها چرا نمی توان برای کنترل میزان روشنایی (شدت روشنایی) استفاده کرد.

 

علت عدم کاربرد دیمر های معمولی جهت کنترل شدت روشنایی لامپ ال ای دی

لامپ های ال ای دی از تعدادی پیکسل ال ای دی در کنار هم و یک درایور جهت راه اندازی آنها ساخته می شوند LED ها از خانواده دیود می باشند و جنس بکار رفته در ساختار آنها نیمه هادی ها می باشد این المان الکترونیکی در بایاس معکوس دارای امپدانس (مقاومت داخلی) بالایی می باشد اما در بایاس مستقیم دارای امپدانس بسیار پایینی می باشند و با اتصال مستقیم منبع جریان به آنها ، حداکثر جریان مدار از آنها عبور کرده و سبب سوختن آنها خواهد شد. به همین منظور درایور آنها به نحوی طراحی می شود که حداکثر جریان مورد نیاز آن را در ولتاژی خاص تامین کند

و در صورتی که

ولتاژ مدار را اندکی کمتر از ولتاژ کار درایور کنیم ال ای دی ها خاموش می شوند.

میتوان از محصول زیر جهت کنترل روشنایی لامپ LED با ولتاژ کار 12 ولت بهره برد.

ساخت مدار کنترل سرعت موتور dc پُر قدرت
ساخت مدار کنترل سرعت موتور dc پُر قدرت

مطالب پیشنهادی :

moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *