ولتاژ کار ال ای دی های مورد استفاده در لامپ های led

المان led یکی از قطعات الکترونیکی است از خانواده دیودها ، که از پیوند نیمه هادی ها ساخته شده است و همانند دیگر اعضا خانواده خود باید به صورت بایاس مستقیم در مدار قرار گیرد تا به جریان الکتریکی اجازه عبور از پیوند خود دهد و در بایاس معکوس در برابر عبور جریان از خود مقاومت بالایی را نشان می دهد. بارزترین تفاوت led نسبت به دیگر دیود ها ، ساطع شدن نور از آنها در بایاس مستقیم می باشد. از این قابلیت ledها جهت جان دادن و نمایش مدار الکترونیکی بهره می برند. در ادامه با بیان  ولتاژ کار ال ای دی های مورد استفاده در لامپ های led با ما همراه باشید.

ولتاژ کار ال ای دی های مورد استفاده در لامپ های led

در دو دهه اخیر با ساخت پیکسل های ال ای دی با وات بالا و مقدار روشنایی زیاد در برابر توان مصرفی کم، طراحان به فکر ساخت لامپ های ال ای دی و جایگزین کردن آنها با لامپ های قدیمی (رشته ای و …) که سبب اتلاف انرژی می شوند ، شدند. اما ولتاژ بایاس پیکسل های led بسیار کمتر از ولتاژ برق شهری است . به همین منظور مجبور به چیدمان ال ای دی ها در کنار هم جهت بالا بردن ولتاژ کار یک ال ای دی واحد شدند. که از تعدادی پیکسل ال ای دی در کنار هم ساخته شده بود. ال ای دی های اولیه دارای ولتاژ کار حدود 3 الی 3.4 ولت بودند . اما در نمونه های بعد این پیکسل ها را دو و یا سه تایی درون یک پیکسل استفاده کردند تا بتوانند ولتاژ یک پیکسل را به 6 ، 9 و یا بیشتر بالا ببرند. 

ولتاژ را انداز هر پیکسل ال ای دی

معمولا در ساخت لامپ های ال ای دی از پیکسل های با ولتاژ کار 3 ، 6 و یا 9 ولت استفاده می شود. و برای راه اندازی تمامی ال ای دی های موجود بر روی یک برد نورانی باید مجموع ولتاژ تمامی ال ای دی های سری بسته شده با هم به آنها اعمال شود.

نکته :

در لامپ های با وات بالا

هر ردیف از 2 یا بیشتر ، پیکسل های led استفاده می شود.

(ال ای دی ها به صورت موازی بسته شده اند.)

در محاسبه مقدار ولتاژ هر ردیف باید یک پیکسل محاسبه شود.

 

 

نحوه بدست آوردن ولتاژ آستانه یک پیکسل دیود نورانی

 

 

مطالب پیشنهادی :

moradi
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *