نحوه استفاده از کلید بین راهی – سیم بندی و نصب کلید بین راهی

وظیفه کلید، قطع و یا وصل یک یا چند مسیر عبور جریان الکتریکی می باشد تنها کاری که یک کلید انجام می دهد اتصال یک مسیر قطع شده می باشد و برای انتخاب یک کلید مناسب باید از کلیدی استفاده شود که جریان مورد نیاز مصرف کننده را تحمل کند در ادامه با معرفی مدار اتصال و نحوه استفاده از کلید بین راهی، با ما همراه باشید.

نحوه استفاده از کلید بین راهی
چند مدل کلید بین راهی

نحوه استفاده از کلید بین راهی

جهت کلید زنی و یا روشن و خاموش  کردن تجهیزات برقی از کلید ها استفاده می شود. کلید ها به چندین دسته تقسیم بندی می شوند.  از جمله آنها، کلیدهای دستی، کلید مکانیکی، الکترو مکانیکی (رله) و الکترونیکی (ssr) می باشد. همچنین هر دسته در انواع و مدل های متفاوت تولید می شوند. یکی از انواع کلید ، کلید دستی بین راهی می باشد و کاربرد آن اتصال سریع و قابلیت جابجایی در محل قرار گیری آن است. معمولا این نوع کلید ، تک کنتاکت هستند و تنها می توان یک مسیر جریان را با آن قطع و وصل کرد. 

آموزش اتصال یک کلید

جهت اتصال همانند تصویر

  از سیم دو رشته و یا

دو سیم تک رشته استفاده شود

یک سیم بدونه تغییر

و سیم بعدی را همانند زیر

برش داده

و به اندازه یک سانتیمتر لخت شود

نحوه استفاده از کلید بین راهی
نحوه برش سیم

سپس با شُل کردن پیچ های اتصال

مسیر ورود سیم را باز کنید

و دو سر سیم قطع شده را

در دو ورودی کلید محکم کنید

نحوه استفاده از کلید بین راهی

مغزی کلید را درون کاور پایینی قرار دهید

نحوه استفاده از کلید بین راهی
 

در نهایت

کاور رویی را قرار دهید

و محکم کنید

نحوه استفاده از کلید بین راهی
انتخاب سمت ورودی و خروجی کلید اختیاری است.

یک سمت سیم های متصل به کلید را

باید به پریز برق متصل کنید

و سمت دیگر را به 

مصرف کننده هایی مثل لامپ

اتصال دهید

 

نکته :

مدارهای الکترونیکی پیچیده از کنار هم قرار گرفتن مدارهای ساده تشکیل می شوند همانطور که تمامی داده های دنیای دیجیتال بر پایه وجود و یا عدم وجود ولتاژ بنیانگذاری شده است یعنی صفر و یک منطقی صفر یعنی نبودن ولتاژ یک یعنی وجود ولتاژ.

مطالب پیشنهادی :

moradi
دیدگاه کاربران
5 دیدگاه
  • علی ۲۶ آذر ۱۴۰۰ / ۲:۵۰ ب٫ظ

    با عرض سلام و احترام به چندین علت از شما متخصص محترم تشکر و سپاس دارم : 1- بر خلاف اکثریت سایت ها خودتان تصاویری را که در محل زندگی یا کار خود داشته اید را در سایت منعکس فرمودید نه تصاویر کشورهای دیگر را کپی و پیست کرده باشید که بسیار مهم است حتی اگر کیفیت آن پایین باشد که خوشبختانه بسیار هم کیفیت عالی است 2- جلوگیری از انتشار مطالب خیلی تخصصی که برای کلیه افرادی که سواد خواندن و نوشتن را دارا هستند مثل خود من مفید واقع گردد 3- موضوعی که اکثر افراد در منازلشان با آن به مشکل روبرو می شوند و متاسفانه باعث حتی برق گرفتگی یا آتش سوزی نیز می شود اما در انتها خواهشمندم اگر برای جنابعالی امکان دارد و وقتش را دارید اتصال سیم برق به یک تقسیم کننده برقی که دارای کلید خاموش و روشن هم می باشد لطفا با تصویر ارائه دهید هر چند می دانم نوع عملکرد آن با آنچه در اینجا ارائه فرمودید ثابت است اما اگر از یک تقسیم کننده برق که مثلا دارای سه یا چهار سوکت می باشد و دارای کلید خاموش – روشن هست بسیار عالی است به هر حال کمال تشکر و قدردانی را از زحمت شما بزرگوار از طرف خودم و همه دارم

    • moradi ۲۶ آذر ۱۴۰۰ / ۵:۴۱ ب٫ظ

      با سلام دوست عزیز
      ممنون از شما و انرژی خوبی که دادید. هدف مدارهای الکترونیکی کسب رضایت شما همراهان عزیز است و خوشحالیم که توانسته ایم به این هدف دست پیدا کنیم.
      موفق و پیروز باشید

  • پیمان ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۳:۳۷ ب٫ظ

    سپاس

  • اسماعیلی ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۸ ق٫ظ

    خیلی ممنون مفید بود

  • کمال ۱۳ آذر ۱۳۹۹ / ۸:۳۳ ق٫ظ

    من از سیم دو رشته استفاده می کنم . این طور که متوجه شدم یکی از دو رشته از داخل کلید عبور می کند و رشته دیگر نباید از کلید عبور کند . ممنون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *